Przepis jest wręcz banalny no i niestety nie taki znowu FIT jak można by się spodziewać. Na modyfikację tego przepisu trzeba będzie jeszcze poczekać , ale na pewno pojawi się wersja odchudzona ; )
Przepis łatwy , ale to nie znaczy, że nie można czegoś zepsuć także trzeba być czujnym zwłaszcza już po wstawieniu do piekarnika ; ) małe ostrzeżenie. Zatem do rzeczy :
- 75 g margaryny
- 250 g miodu
- 125 g cukru
- 1 opakowanie przyprawy do pierników (ja użyłam gałki muszkatołowej)
- 500 g mąki
- 2 łyżeczki pr.do pieczenia
- jajko
Wykonanie :
W rondlu roztopić margarynę, miód i cukier. Przestudzoną masę wlać do miski wraz z mąką, pr. do pieczenia, przyprawą do pierników oraz jajkiem. Zagniatać ciasto i pozostawić pod przykryciem na 1-2 godziny.
Z rozwałkowanego na 0,5 cm ciasta wycinać pierniczki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 min ( oczywiście to w zależności od tego jak wasz piekarnik grzeje, musicie pilnować ).
W rondlu roztopić margarynę, miód i cukier. Przestudzoną masę wlać do miski wraz z mąką, pr. do pieczenia, przyprawą do pierników oraz jajkiem. Zagniatać ciasto i pozostawić pod przykryciem na 1-2 godziny.
Z rozwałkowanego na 0,5 cm ciasta wycinać pierniczki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 min ( oczywiście to w zależności od tego jak wasz piekarnik grzeje, musicie pilnować ).
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz